Browsing "Contemporan"
Iul 30, 2014 - Contemporan    Comentarii oprite

Magazin online și site de prezentare pentru firme

Firmele care vând diferite produse au nevoie de un site de prezentare sau un magazin online. Acestea pot fi create de o firmă specializată în web design, cu experiență în domeniu.

Pentru creare site sunt folosite tehnici de programare și de optimizare pentru motoarele de căutare. Siteul va fi obligatoriu ușor de accesat, cu un mediu intuitiv și va conține informații relevante. Read more »

Mar 30, 2014 - Contemporan, Show time    Comentarii oprite

CIRCular

Luni, 31 martie, la ora 17:00, va avea loc in premiera la Teatrul Bacovia piesa de teatru CIRCular.

Dramatizarea este, de fapt, bazata pe o poveste de circ vazuta prin perspectiva Ecaterinei Lupu, eleva in clasa a X-a la Colegiul National “Gheorghe Vranceanu”.

Actori: Codrin Mandru, Bianca Marcoci, Emanuel Varga, George Maftei, Bianca Andries, Teodora Brinzac, Iulia Berzumtanu, Remus Stanescu, Mara Cojocaru, Vlad Goranda, Diana Tuosa, Cristian Gradinariu, Ecaterina Lupu si un invitat special.

afis

Read more »

Mar 27, 2014 - Contemporan    Comentarii oprite

De duminică ne trezim cu o oră mai devreme

Weekend-ul aduce în România ora exacta de vară. Trecerea la orarul dedicat anotimpurilor calde se realizează în fiecare an în ultima zi de duminică a lunii martie, astfel încât ora 3.00 a nopţii de sâmbătă spre duminica (29 spre 30 martie) va deveni ora 4.00. Read more »

Sep 1, 2013 - Contemporan    Comentarii oprite

FOTO Protest ecologist în centrul Bacăului

Zeci de băcăuani au fost prezenți duminică în centrul Bacăului, pentru a protesta împotriva exploatării zăcămintelor de aur de la Roșia Montană* și a gazelor de șist**. Astfel de mitinguri au avut loc în toată țara. Read more »

Aug 24, 2013 - Contemporan    1 Comment

Părţile urâte ale unui oraş

Poate sunt prea subiectivă, poate e doar o pasă mai proastă, dar după ce am vizitat câteva ţări civilizate parcă mi s-a dezvoltat un nou simţ. Cel de a vedea mult mai clar părţile urâte ale oraşului în care trăiesc.

Pornind pe înserate dinspre parcul Catedralei spre Insula de Agrement trec pe lângă un magazin cu produse de marochinărie. Pe bordură stă sprijinită o femeie murdară, supraponderală, cu o privire goală, ce se leagănă constant înainte şi înapoi. Are părul împletit neglijent, cu o bentiţă albastră sprijinită de frunte. În faţa ei se află un cărucior negru, stricat, în care se afla un copil tuciuriu care plânge.

Mai departe strada e plină de gropi şi de hârtii aruncate pe jos. Un şofer înjură de zor din cauza drumului. Un altul trece fără probleme pe lângă el, cu muzica data la maxim şi geamurile deschise.

În staţia de autobuz un bărbat adormit stă pe o bancă acoperit cu un carton. Din autobuz coboară doi bătrâni care cară, fiecare de o toartă, o plasă de rafie grea, plină cu ceva produse agricole.

Lângă un magazin îl văd pe Florin, fost campion la box, ajuns acum boschetar.

În faţa blocului meu mai multi adolescenţi zgomotoşi fumează de zor, beau bere şi ţipă veseli. Probabil profită şi ei de vacanţă… Şi exemplele pot continua, şi continua, şi continua….

Iul 20, 2013 - Contemporan    Comentarii oprite

FOTO S-a tras cortina peste I.D. Fest

Dacă nu ați apucat sa participați ca spectatori la I.D Fest,  festivalul de teatru ce a avut loc a 14-a oară în Bacau, în perioada 14-20 iulie 2013, puteți vedea aici câteva fotografii prin care sa vă conturați o idee.

Fotografii: Alin Leancă

Iun 20, 2013 - Contemporan, Show time    Comentarii oprite

O maşină ridicol de fotogenică :)

În timp ce mă plimbam astazi cu o prietenă prin Parcul Catedralei am dat peste acest Ford dat cu rimel :)

Iun 16, 2013 - Contemporan, Show time    Comentarii oprite

E uşor a scrie piese, când nimic nu ai a spune…

nirvana

Am observat că dacă un artist vrea să scoată o melodie de succes se axează DOAR pe coloana sonoră, şi aia formată doar din câteva sunete repetitive, fără să mai conteze şi versurile. Ce să mai zic de mesajul transmis sau de sentimente? Deja mergem prea departe…

Probabil am nimerit în perioada cu muzica cea mai proastă calitativ. Şi mă gândesc cum bunicii şi părinţii nostri au prins timpurile în care trupe ca Metallica, AC/DC, The Beatles, Pink Floyd, Nirvana sau chiar şi Vama Veche îşi atingeau apogeul artistic. Au prins o perioadă în care nu aveai cum să nu asculţi muzică bună.

Totuşi, în zilele noastre, există multe trupe ce produc albume întregi de calitate, dar răman în umbră, ele fiind puţin promovate în defavoarea muzicii comerciale sau a manelelor. Cum spunea şi Eminescu: ”E uşor a scrie versuri când nimic nu ai a spune, înşirând cuvinte goale ce din coadă au să sune…”. Read more »

Iun 12, 2013 - Contemporan    Comentarii oprite

Ghici ciupercă ce-i?

De ceva timp Bacăul s-a umplut de ciuperci. Nu adevărate, ci pictate pe pereți. Profesoara de desen ne-a spus că sunt pictate de un “rebel” anonim. Știe cineva mai multe?

Iun 4, 2013 - Contemporan    Comentarii oprite

Ofertă specială la călătoriile cu taxiul

taxi

Cei care aleg să folosească taxiul vara prin Bacău pot beneficia de o ofertă “fierbinte”: odorizant inclus în preţul călătoriei cu aromă de … picioare, cel mai probabil nu tocmai spălate.

Pagini:12»