Browsing "Sport"
Sep 9, 2013 - Sport    Comentarii oprite

Logica a învins! Luptele au revenit în programul sportiv al Jocurilor Olimpice

Urmare a protestelor din întreaga lume, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a decis (cu 49 de voturi) să revină asupra ideii nefericite și să reintroducă luptele libere și greco-romane în programul olimpic. Acest sport a fost prezent de la prima ediţie a întrecerii, iar intenția CIO a provocat reacții în rândul sportivilor, antrenorilor dar și a fanilor acestui sport.

Așadar, luptele greco-romane și libere urmează să fie la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo şi la cele din 2024. Read more »

Aug 11, 2013 - Sport    Comentarii oprite

FOTO Streetball Challenge Bacău, ediţia a III-a

Pe 10-11 august se desfăşoară cea de a treia ediţie a concursului “Streetball Challenge Bacău” la baschet. Concursul are loc la categoriile Open, Open Mix și Junior.

Apr 6, 2013 - Show time, Sport    Comentarii oprite

Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, în top și la fotbal

Colegiul Național “Vasile Alecsandri” ocupă locuri fruntașe nu numai la învățătură, ci și în sport.

Vineri, echipa feminină de fotbal a primit medalii de argint pentru rezultatele din Cupa Ministerului Educaţiei Naţionale. Read more »

Mar 28, 2013 - Sport    Comentarii oprite

Poze de la volei: Știința Bacău – Tomis Constanța

Știința Bacău a învins astăzi Tomis Constanța cu 3-0. Dacă voleibalistele băcăuance câștigă și meciul de vineri vor intra în finala campionatului. Read more »

Mar 4, 2013 - Sport    1 Comment

VIDEO Luptele, un mod de viaţă pentru mii de sportivi şi antrenori

Primul meu contact vizual cu luptele libere nu a fost tocmai cel mai plăcut. Pe la 9 ani mergeam la antrenamente de atletism, iar uneori trăgeam cu privirea la saltelele din spatele sălii, unde mai mulţi sportivi se izbeau de mare zor unul pe altul. Nu înţelegeam mare lucru, nici măcar cine câştigă sau care sunt regulile. Nu îmi plăcea ceea ce văd, dar ceva invizibil mă atrăgea spre acel sport. Unde, în cele din urmă, am şi ajuns şi rămas.

Nu vreau să fac acum o pledoarie pentru acest sport, însă luptele te ajută din multe puncte de vedere. Atenţia, forţa, procedeele tehnice, inteligenţa se combină în cele trei reprize şi satisfacţia de a învinge este de neegalat. România a fost extrem de performantă în acest sport şi a avut campioni olimpici, mondiali şi europeni. Mai mult, Bacăul se mândreşte cu titlurile obţinute de luptătorii săi. Şi vorbim aici de un sport extrem de popular în întreaga lume şi nu în ultimul rând una dintre disciplinele Jocurilor Olimpice antice şi unul dintre primele sporturi din lume!

dovada foto:lupte

Cu atât mai ciudată mi se pare decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a scoate luptele din nucleul stabil care constituie programul Jocurilor Olimpice de vara din 2020. Luptele vor intra astfel, într-o ciudată competiţie de a prinde un loc la Jocurile Olimpice din 2020 cu squash, escaladă, wushu, baseball/softball, wakeboard, şi role ?!?! Sincer, suntem la camera ascunsă? Read more »

Feb 18, 2013 - Sport    Comentarii oprite

Alte întâmplări de la alte Campionate Naţionale

Că tot veni vorba de Campionatele Naţionale, mi-am adus aminte de o întâmplare relativ recentă, ce s-a petrecut la un concurs de la Târgu-Jiu. Campionate Naţionale, la alt sport pe care-l practic.

Eram în mașină cu antrenorul (haideți să îi spunem, așa, ipotetic, “Băiatul”), cu profesorul secund și cu încă niște figuri interesante în spate, îmbrăcate în trening. Nume de cod: Polonic, Uscatul și Nebunul.

După vreo 12 ore de mers foooarte lent cu mașina în spatele unui TIR, căruia între timp i-a mai și explodat roata din spate, și vreo trei rătăciri, ajungem amorțiți în Târgu-Jiu. Ne oprim lângă parcul ce adăpostea Coloana Infinitului (o coloană destul de celebră, de mare și de evidentă !).

“Băiatul” sună gazda de la pensiune. “Alo, alo. Da, daa. Am ajuns, dar ne-am rătăcit. Unde suntem ? Păăăăăăăi, văd aici un aprozar, cred. Dada, cu fructe. Sigur e un aprozar. Scrie pe el “Otilia”. Urmează o pauză dezgustată în telefon. “Cum adică un reper mai mare ?! Aprozarul ăsta ce are ?!”, “Domn’ profesor ! Suntem lângă Coloana Infini…”, nu apuc sa termin fraza că “Băiatul” mă întrerupe. “TACI, BIANCA ! Vorbesc cu omul asta ! Ai puţin respect ! Da, da ! Păi ce reper ? Pfff… A, DA ! E un magazin <<Daniel>> ! Nici ăsta nu-i bun ?? Ce ai, omule, cu magazinele astea alimentare ?!” Read more »

Feb 12, 2013 - Sport    3 Comments

Că tot am avut Naționalele…

bia

Sâmbăta aceasta am avut Campionatele Naționale de Powerlifting la Alba-Iulia.

Am plecat vineri, pe la ora 12. Drumul a decurs relativ OK, cu excepția faptului că a durat vreo șapte ore. Am ajuns la “Casa Traiana” seara. Nimeresc în cameră cu o fetiță de 10 ani, care e la primul ei concurs de powerlifting. Pe la mijlocul serii, plictisită, începe să facă farse la telefon. “A-alo?”, “Da!”, “Familia Calu?’”, “Ăăă, nu…”, “A, îmi pare rău! Am greșit grajdul!” După ce închidea începea să râdă foarte tare.

A doua zi, de dimineață, plecăm spre sala în care va avea loc concursul. Microbuzul se oprește brusc fix când ieșim pe poarta hotelului. “Asta nu are cum să se termine cu bine”, am gândit eu. Și am avut o intuiție foarte bună pentru că următoarea frază pe care am auzit-o din gura antrenorului a fost: “CE TOT AŞTEPTAŢI ?! AVEŢI O MAŞINĂ DE ÎMPINS!!!”. Read more »

Feb 5, 2013 - Sport    2 Comments

Sala de forţă. Multă lene şi socializare

Deoarece ar trebui să am naționalele de powerlifting în acest weekend  mai trec câte puțin și pe la sala de forță, așa, de întreținere.

Oricum, oricât de atentă încerc să fiu pe antrenamentul meu, nu pot să nu observ toate persoanele care nu fac nimic. Dar să o luăm cu începutul.

Intru în sală. Destul de full. Plină de puberi cu piercinguri în buze și nas ce trag de două-trei ori de un aparat, apoi dau repede fuga la oglindă ca să vadă dacă nu cumva nu li s-au mai umflat măcar puțin bicepșii. Încântaţi, îi mângâie admirativ.

Încerc să îmi mut privirea, dar nu pot să nu văd două puștoaice la vreo 15-16 ani, o blondă și o brunetă, ce stau sprijinite de perete, cu ochii ațintiți în telefoanele lor scumpe. Read more »

Dec 21, 2012 - Sport    Comentarii oprite

Clubul SCM Bacău a anunţat clasamentul sportivilor pentru anul 2012

Cel mai important club sportiv din judeţul Bacău a premiat miercuri cei mai performanţi sportivi legitimaţi dar şi pe antrenorii care i-au descoperit şi pregătit.
De la secţia de lupte libere, Ana Maria Pal, partenera mea de antrenament, în prezent componentă a locului naţional a României, a ocupat locul 10. Pe locul 9 s-a clasat Alexandru Botez, de la secţia de greco-romane. Felicitări tuturor şi la mai mare! Read more »

Pagini:12»